nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Om Mad til to

Formålet med disse sider er at gøre et antal nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer tilgængelige på internettet. Der findes rigeligt med hjemmesider med opskrifter til fire eller flere, her er til en afveksling opskrifter, som er beregnet for en husholdning på kun to personer.

Opskrifterne er indsamlede fra forskellige kilder gennem en årrække, og er så blevet tilrettede, så de passer til to personer. En stor del af dem er også blevet "slankede" ved ændringer i ingredienserne, dvs. flere grønsager og mindre piskefløde, creme fraiche og lignende. Endvidere har alle opskrifter fået tilføjet passende tilbehør. Ingredienser og opskrifttekst er grupperet ens, så det er nemt eventuelt at ændre på det foreslåede tilbehør.

Energiindholdet i retterne er anført under de enkelte opskrifter. Disse tal er efter bedste evne udregnede af Madtilto, og er tænkt som en vejledning, om hvor meget energi retterne indeholder, og hvad fedtenergi procenten andrager. Du kan læse mere herom på siden Energiberegning, som du altid kan finde frem til ved at klikke på Energi fanen foroven.

Teksten i opskrifterne er forsøgt begrænset, så den er kort og overskuelig. Helt selvfølgelige ting ved tilberedningen, som at løg skal pilles, gulerødder skrælles, andre grønsager vaskes osv., er derfor ikke medtaget i opskrifterne.

Retterne er alle gennemprøvede i eget køkken, og udvalgt så de er forskellige, nemme at tilberede, og ikke giver for mange rester. Der er endvidere lagt vægt på, at de ikke indeholder eksotiske ingredienser, som ikke lige findes i den nærmeste lavpris butik, og samtidig er uanvendelige til andre retter.

Søgefunktionen kan benyttes til at finde opskrifter med ingredienser, man har fået til overs den ene dag, så man kan anvende dem i en anden ret den næste dag. Hvis du klikker på Udvidet søgning, får du, ud over søgning på fritekst, mulighed for at vælge en ingrediens i rullelisterne, og begrænse søgningen til en bestemt kategori.

Navnene på retterne er, for de flestes vedkommende, ændret fra de oprindelige, mere eller mindre fantasifulde navne, til noget mere beskrivende. Kun alment benyttede navne på retter, som eksempelvis Forloren hare og Skipperlabskovs, er bibeholdt.

Billeder af retterne er indsat på siderne som klikbare miniature billeder, der viser retterne anrettet på tallerken uden nogen former for forskønnende fusk, som man ofte ser i kogebøger og på mange hjemmesider.

Udskrivning af opskrifterne kan ske ved at klikke på "Udskriv" fanen foroven til højre, eller ved at benytte browserens udskrivning. Opskrifterne vil altid blive udskrevet med sort tekst, uden menu og billede, så de er lige til at tage med i køkkenet.

Teknisk er siderne udarbejdede, så de er enkle og hurtige at hente, også med en langsom internet forbindelse. De indeholder således ikke bannere, reklamer eller tidskrævende specialeffekter. Her er med andre ord kun de opskrifter, det drejer sig om.

Siderne er testede med de nyeste versioner af de mest benyttede browsere. De validerer med XHTML 1.0 og CSS level 2.1og kan således ses, uanset hvilken browser du anvender. De er tilpassede til en skærmopløsning på minimum 1024 x 768 pixels, men kan zoomes op og ned med CTRL+musehjul.

JavaScript er benyttet i begrænset omfang, bl.a. til at indsætte navigations menuerne. Det er derfor nødvendigt, at JavaScript er aktiveret i din browser, hvis du vil kunne se menuen på de enkelte undersider. Ellers må du benytte den menuside, som vises når JavaScript ikke er aktiveret. Også Udvidet søgning fungerer også ved hjælp af JavaScript. Søgning uden JavaScript kan i stedet foretages fra søgefeltet på de enkelte sider.

Cookies benyttes ikke på www.madtilto.dk.

I denne kolonne vil du i de enkelte opskrifter kunne se et billede af retten og finde en beregning af energi indholdet.

I nogle tilfælde vil du også se kommentarer til opskriften, samt få mulighed for hurtigt at søge efter andre opskrifter med nogle af de anvendte ingredienser.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS level 2

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.