nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fransk landbrød

25 g gær
1½ dl vand
125 g grahamsmel

5 dl kærnemælk
1 spsk olivenolie
600 g hvedemel
175 g grahamsmel
2 tsk salt

¼ dl mælk til pensling

Gæren udrøres i lunkent vand, grahamsmel tilsættes og surdejen står tildækket i 24 timer ved køkkentemperatur.

Kærnemælken lunes, olivenolie tilsættes og surdejen røres i. Derefter tilsættes hvedemel, grahamsmel og salt, og dejen æltes grundigt. Stilles til hævning i 30 minutter, hvorefter den slås ned og formes til et stort brød, og stilles til efterhævning på bagepladen i 30 minutter.

Brødet pensles med mælk, ridses og bages i 40 minutter ved 200°.

brd xbagning
Klik for større billede
Energi i alt: 13.702 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 110 g 14%
Kulhydrat 628 g 78%
Fedt 30 g 8%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen er for hele brødet.

Vær opmærksom på, at tilberedningen af dette brød skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag101.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.