nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Tysk landbrød

50 g gær
7 dl vand
200 g rugmel
250 g grahamsmel
500 g hvedemel
2 tsk salt
1 spsk kommen

¼ dl mælk til pensling

Gæren udrøres i lunkent vand. Rugmel, grahamsmel, hvedemel, salt og kommen tilsættes og dejen æltes grundigt. Stilles til hævning i 30 minutter, hvorefter den slås ned, formes til et stort brød og stilles til efterhævning på bagepladen i 30 minutter.

Brødet pensles med mælk, ridses og bages i 40 minutter ved 200°.

brd xbagning
Klik for større billede
Energi i alt: 13.029 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 101 g 13%
Kulhydrat 630 g 82%
Fedt 16 g 5%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen er for hele brødet.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag104.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.