nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Valnøddebrød

50 g gær
5 dl vand
150 g grahamsmel
100 g valnødder

½ dl olivenolie
2 tsk salt
3 tsk akaciehonning
500 g hvedemel

½ bg past. helæg til pensling

Gæren udrøres i lunkent vand, grahamsmel og valnødder brækket i mindre stykker tilsættes og surdejen står i 24 timer ved køkkentemperatur.

Olivenolie, salt, honning udrøres i surdejen, hvedemel tilsættes og dejen æltes grundigt. Stilles til hævning i 1 time, hvorefter den slås ned, formes til et stort brød og stilles til efterhævning på bagepladen i 45 minutter.

Brødet pensles med æg, ridses og bages i 35 minutter ved 225°.

brd xbagning
Klik for større billede
Energi i alt: 14.259 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 87 g 10%
Kulhydrat 474 g 57%
Fedt 124 g 33%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen er for hele brødet.

Vær opmærksom på, at tilberedningen af dette brød skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag105.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.