nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Svensk landbrød

2 spsk flydende margarine
50 g gær
5 dl ylette
2 tsk salt
200 g rugmel
400-450 g hvedemel
½ tsk kommen

¼ dl mælk til pensling

Margarine kommes i en gryde sammen med ylette og lunes til den er håndvarm, hvorefter væsken hældes i en skål og gæren udrøres deri. Salt, rugmel, hvedemel og kommen tilsættes og dejen æltes grundigt. Stilles til hævning i 30 minutter, hvorefter den slås ned, formes til et stort brød, og stilles til efterhævning på bagepladen i 30 minutter.

Brødet pensles med mælk, ridses og bages i 40 minutter ved 200°.

brd xbagning
Klik for større billede
Energi i alt: 10.766 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 98 g 15%
Kulhydrat 441 g 70%
Fedt 42 g 15%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen er for hele brødet.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag107.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.