nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Druetærte med hvidvinsgelé

½ dl flydende margarine
1¾ dl hvedemel
½ dl flormelis
1 bg past. æggeblommer

3 blade husblas
1 dl hvidvin

1 tsk flormelis
125 g marcipan
200 g druer

Margarinen blandes med hvedemel. Flormelis tilsættes, og dejen samles med æggeblommer. Dejen stilles i køleskabet i 1 time, hvorefter den kommes i en smurt 19 cm tærteform og bages ved 200° i 12 minutter. Stilles derefter til side til bunden er afkølet.

Husblas udblødes 5 minutter i koldt vand, smeltes i opvarmet hvidvin, og stilles til afkøling 20-30 minutter.

Flormelis drysses på bordet, marcipanen udrulles og kommes i formen, så den dækker bund og sider. Druerne halveres, kernerne fjernes og de lægges ovenpå marcipanen med den buede side opad. Hvidvinsgeléen fordeles over når den er tyktflydende og tærten stilles i køleskabet et par timer.

tar xbagning
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.842 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 8 g 7%
Kulhydrat 44 g 41%
Fedt 23 g 48%
Alkohol 2 g 4%

Opskriften er til fire personer. Til to skal ingredienserne halveres, og en tærteform på 14 cm anvendes.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag108.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.