nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Amerikanske pandekager

1½ dl mælk
1 spsk flydende margarine
1 bg past. helæg

2½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 spsk sukker
½ tsk salt

1-1½ dl mælk

½-1 spsk flydende margarine til bagningen

2-3 spsk ahornsirup

Mælk, margarine og æg røres sammen i en skål.

Mel, bagepulver, sukker og salt tilsættes, og dejen røres til den er klumpfri, hvorefter der tilsættes mælk lidt ad gangen, til dejen har en passende, tyktflydende konsistens.

Pandekagerne bages ved forholdsvis god varme i lidt flydende margarine med lige under 1 dl dej til hver pandekage, 1-2 minutter på den første side og ½-1 minut på den anden side. Pandekagerne skal vendes, når overfladen bobler og ikke længere ser fugtig ud. Portionen svarer til 6 pandekager.

Serveres med ahornsirup.

pan xbagning
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.206 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 15 g 12%
Kulhydrat 77 g 59%
Fedt 17 g 29%
Alkohol 0 g 0%

Man kan nøjes med ganske lidt margarine til bagningen, hvis man fordeler margarinen på panden med en pensel, som kan tåle varmen, f.eks. en siliconepensel.

Pandekagerne serveres som morgenmad til kaffe eller te.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag113.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.