nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Pandekager

1½ dl mælk
1 bg past. helæg

2 dl hvedemel
1 spsk sukker
1 knsp salt

1½-1¾ dl mælk

½-1 spsk flydende margarine til bagningen

40 g jordbærmarmelade

Mælk og æg røres sammen i en skål.

Hvedemel, sukker og salt tilsættes, og dejen røres til den er klumpfri, hvorefter der tilsættes mælk lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens.

Pandekagerne bages i lidt flydende margarine på en varm crepepande med ¾ dl dej til hver pandekage, 1-1½ minut på den første side og ½ minut på den anden side. Pandekagerne skal vendes når overfladen ikke længere ser fugtig ud.

Panden drejes rundt når dejen hældes på, så den fordeles over hele panden, dejen skal derfor være temmelig tyndtflydende. Portionen svarer til 6 pandekager.

pan xbagning
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.684 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 14 g 14%
Kulhydrat 62 g 63%
Fedt 10 g 23%
Alkohol 0 g 0%

Man kan nøjes med ganske lidt margarine til bagningen, hvis man fordeler margarinen på panden med en pensel, som kan tåle varmen, f.eks. en siliconepensel.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag114.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.