nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Æbletærte med Calvados

½ dl flydende margarine
2 dl hvedemel
1 knsp salt
1 bg past. helæg

2 æbler
1½ dl vand
3 spsk sukker
2 cl Calvados
2 blade husblas

2 spsk sukker

2½ dl ylette eller yoghurt naturel
1½ spsk ahornsirup eller akaciehonning

Margarine blandes med hvedemel, salt tilsættes, og dejen samles med æg. Stilles i køleskabet mens geléen tilberedes.

Æbler skrælles og kærnehuset udstikkes. Skræl og kernehus koges i vand med sukker i 10 minutter, hvorefter saften sies. ½ dl saft måles op til geléen og tilsættes Calvados. Husblas udblødes 5 minutter i koldt vand og smeltes i saften, når den er afkølet lidt. Hældes over den bagte tærte når saften begynder at stivne.

Dejen udrulles, kommes i en smurt 19 cm tærteform og prikkes med en gaffel i bunden. Æblet skæres i tynde hele skiver som lægges taglagt på bunden og drysses med sukker. Tærten bages ved 225° i 20 minutter.

Ylette/yoghurt naturel afdryppes et par timer i et kaffefilter, røres med ahornsirup eller akaciehonning, og serveres til tærten.

tar xbagning dessertcreme
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.507 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 8 g 9%
Kulhydrat 48 g 55%
Fedt 13 g 33%
Alkohol 2 g 3%

Opskriften er til fire personer. Til to skal ingredienserne halveres, og en tærteform på 14 cm anvendes.

I stedet for at afdryppe ylette eller yoghurt naturel kan den halve mængde græsk yoghurt 2% anvendes.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag117.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.