nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Ostetærte med kirsebærvin

½ dl flydende margarine
1¾ dl hvedemel
1-2 spsk koldt vand

1 bg past. æggeblommer
1 dl flormelis
150 g light flødeost
2 spsk kirsebærvin
1 bg past. æggehvider

1 blad husblas
1 dl kirsebærvin

Margarinen blandes med hvedemel og dejen samles med koldt vand. Dejen stilles i køleskabet 1 time, hvorefter den kommes i en smurt 19 cm tærteform.

Æggeblommer røres med flormelis, flødeost og kirsebærvin tilsættes, hvorefter æggehviderne piskes stive og vendes deri. Fyldet hældes i formen og tærten bages ved 200° i 30 minutter, hvorefter den stilles til afkøling.

Husblas udblødes 5 minutter i koldt vand. Halvdelen af kirsebærvinen varmes og husblassen opløses heri. Resten af kirsebærvinen tilsættes og geléen hældes over den afkølede tærte, som derefter stilles i køleskabet i 2-3 timer til geléen er stivnet.

tar xbagning
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.545 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 10 g 11%
Kulhydrat 38 g 42%
Fedt 15 g 37%
Alkohol 5 g 10%

Opskriften er til fire personer. Til to skal ingredienserne halveres, og en tærteform på 14 cm anvendes.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag120.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.