nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Marcipankage

30 g hasselnødder
30 g valnødder
75 g marcipan

2 spsk flydende margarine
3 spsk rørsukker
½ tsk vanillesukker
1 bg past helæg
3 spsk hvedemel

1½ tsk rom
1½ tsk vand
50 g flormelis
1 spsk mandelsplitter

Hasselnødder og valnødder hakkes fint i en foodprocessor. Marcipanen rives.

Margarine røres med rørsukker og vanillesukker. Æg kommes i, hvorefter de hakkede nødder, reven marcipan og mel tilsættes.

Dejen hældes i en smurt 0,5 liters engangs aluform og bages ved 175° i 35 minutter. Kagen tages ud af ovnen og afkøles.

Rom og vand røres med flormelis, glasuren smøres på kagen, mandelsplitter drysses på, og kagen står nogle timer til glasuren er stivnet.

kag xbagning
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.596 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 7 g 8%
Kulhydrat 33 g 36%
Fedt 23 g 55%
Alkohol 1 g 1%

Til to eller fire personer. Energiberegningen er for en fjerdedel af kagen.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag123.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.