nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Blåbærpandekager

2 dl frosne blåbær

1½ dl kærnemælk
½ spsk flydende margarine
1 bg past. helæg

2½ dl hvedemel
2½ spsk sukker
1 tsk bagepulver
½ tsk natron

¾-1 dl kærnemælk

½-1 spsk flydende margarine til bagningen

2-3 spsk ahornsirup

Frosne blåbær kommes i kogende vand, koges i 1-2 minutter og afdryppes i en sigte.

Kærnemælk, margarine og æg røres sammen i en skål.

Mel, sukker, bagepulver, natron tilsættes, og dejen røres til den er klumpfri, hvorefter der tilsættes kærnemælk lidt ad gangen, til dejen har en passende, tyktflydende konsistens.

Pandekagerne bages ved forholdsvis god varme i lidt flydende margarine med lige under 1 dl dej til hver pandekage, 1-2 minutter på den første side og ½-1 minut på den anden side. En spiseskefuld blåbær fordeles på hver pandekage straks efter at dejen er hældt på panden. Pandekagerne skal vendes, når overfladen bobler og ikke længere ser fugtig ud. Portionen svarer til 6 pandekager.

Serveres med ahornsirup.

pan xbagning
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.136 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 15 g 11%
Kulhydrat 83 g 66%
Fedt 13 g 23%
Alkohol 0 g 0%

Man kan nøjes med ganske lidt margarine til bagningen, hvis man fordeler margarinen på panden med en pensel, som kan tåle varmen, f.eks. en siliconepensel.

Pandekagerne serveres som morgenmad til kaffe eller te.

Kogning af bærrene beskytter mod smitte fra Norovirus, som kan give Roskildesyge. Læs mere om Norovirus på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/bagning/bag125.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.