nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Æbler på butterdej

2 plader frossen butterdej
1 æble
4 tsk sukker
1 spsk flydende margarine

2 tsk Calvados

1¼ dl ylette eller yoghurt naturel
¾ spsk ahornsirup eller akaciehonning

Butterdejs pladerne optøs på et stykke bagepapir på en bageplade i 20 minutter, hvorefter de prikkes med en gaffel. Æble skrælles, skæres i tynde både, og lægges taglagt på butterdejs pladerne. Sukker drysses på, margarine dryppes over, og bagepladen stilles i ovnen på næstnederste ribbe ved 200° i 15-20 minutter.

Overhældes med Calvados og serveres omgående.

Ylette/yoghurt naturel afdryppes et par timer i et kaffefilter, røres med ahornsirup eller akaciehonning, og serveres til desserten.

fru xdessert dessertcreme
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.000 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 9 g 8%
Kulhydrat 49 g 42%
Fedt 25 g 48%
Alkohol 2 g 2%

I stedet for at afdryppe ylette eller yoghurt naturel kan den halve mængde græsk yoghurt 2% anvendes.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des108.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.