nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Rabarberkompot med bananer

250 g rabarber
½ appelsin
1 dl sukker

1 banan
8 makroner

2½ dl ylette eller yoghurt naturel
1½ spsk ahornsirup eller akaciehonning

Rabarberne skæres i stykker på 1-2 cm og kommes i et smurt ovnfast fad. Appelsinen presses og saften tilsættes sammen med sukker, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 200° i 30 minutter. Fadet stilles så til side i ½-1 time, til kompotten er lunken.

Bananen skæres i tynde skiver og blandes med rabarberne. Makroner knuses og drysses over.

Ylette/yoghurt naturel afdryppes et par timer i et kaffefilter, røres med ahornsirup eller akaciehonning, og serveres til desserten.

sae xdessert dessertcreme
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.881 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 10 g 9%
Kulhydrat 94 g 85%
Fedt 3 g 6%
Alkohol 0 g 0%

Sæson for friske rabarber er april - oktober.

I stedet for at afdryppe ylette eller yoghurt naturel kan den halve mængde græsk yoghurt 2% anvendes.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des109.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.