nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kiwikompot med mandler

½ dl mandelsplitter

3-4 kiwifrugter
¼ dl vand
½-¾ dl sukker
½ spsk majsstivelse
¼ dl vand

1¼ dl ylette eller yoghurt naturel
¾ spsk ahornsirup eller akaciehonning

Mandelsplitterne ristes på en tør pande i 5 minutter.

Kiwifrugterne skrælles, skæres i terninger, kommes i en gryde med vand og sukker og bringes i kog. Mængden af sukker afhænger af antal kiwifrugter og hvor modne de er. Majsstivelse udrøres med vand og tilsættes. Blandingen koges ved jævn varme et par minutter, hvorefter de ristede mandelsplitter tilsættes.

Kompotten kommes i portionsglas, der stilles i køleskabet 1 time.

Ylette/yoghurt naturel afdryppes et par timer i et kaffefilter, røres med ahornsirup eller akaciehonning, og kommes over kompotten.

fru xdessert dessertcreme
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.383 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 8 g 11%
Kulhydrat 53 g 65%
Fedt 9 g 24%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for at afdryppe ylette eller yoghurt naturel kan den halve mængde græsk yoghurt 2% anvendes.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des113.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.