nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fløderand

1 bg past. helæg
1 spsk sukker
1 dl mælk
¼ stang vanille

2 blade husblas

1 spsk mandelsplitter
¾ dl piskefløde

4 halve ferskener fra dåse

Æg og sukker piskes sammen i en skål. Mælk og korn fra vanillen bringes i kog i en gryde. Lidt kogende mælk piskes sammen med æggeblandingen, som derefter hældes i gryden og varmes op under piskning til den tykner, men uden at den kommer i kog. Cremen tages af komfuret og afkøles nogle minutter.

Husblas udblødes 5 minutter i koldt vand, tages op, afdryppes, og smeltes i den varme creme, som derefter afkøles.

Mandelsplitter tilsættes. Fløden piskes og vendes med cremen, som så kommes i portionsforme og stilles i køleskabet i 2-3 timer.

Serveres med ferskener fra dåse.

frm xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.379 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 7 g 8%
Kulhydrat 29 g 36%
Fedt 20 g 56%
Alkohol 0 g 0%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ferskener fra dåse.

Piskefløden kan uden problemer erstattes med et alternativt produkt som f.eks. Cremefine 21% eller Oma til piskning og mad 26%. Energi indholdet ovenfor er beregnet for piskefløde.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des115.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.