nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Portvinsfromage

1 blad husblas

1 bg past. æggeblommer
1 spsk sukker
1 dl mælk
1 spsk mandelsplitter

1½ dl piskefløde
1 spsk hvid portvin

Husblas udblødes 5 minutter i koldt vand.

Æggeblommer piskes med sukker. Mælk koges med mandelsplitter og hældes i æggemassen under piskning. Blandingen hældes tilbage i gryden og opvarmes under piskning til lige under kogepunktet, hvorefter gryden tages af komfuret. Husblassen smeltes i den varme creme, som derefter afkøles i køleskabet 15-20 minutter til den begynder at stivne.

Fløden piskes og vendes i cremen sammen med portvin. Fromagen kommes så i portionsglas og stilles i køleskabet 2-3 timer.

frm xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.819 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 8 g 7%
Kulhydrat 15 g 14%
Fedt 37 g 77%
Alkohol 1 g 2%

Piskefløden kan uden problemer erstattes med et alternativt produkt som f.eks. Cremefine 21% eller Oma til piskning og mad 26%. Energi indholdet ovenfor er beregnet for piskefløde.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des127.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.