nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Jordbær med cognaccreme

3 dl ylette

250 g friske jordbær
1 spsk rørsukker

1½ spsk ahornsirup
1-1½ spsk cognac
1 bg past. æggehvider
½ stang vanille
1 spsk hakket mørk chokolade

Ylette afdryppes i et kaffefilter i et par timer.

Jordbær skæres i kvarte, blandes med rørsukker i en skål og stilles til side 30 minutter til sukkeret er opløst. Jordbærrene fordeles derefter i to portionsglas.

Den afdryppede ylette røres med ahornsirup, cognac og korn fra vanillen. Æggehvider piskes og tilsættes, hvorefter cremen kommes over jordbærrene. Hakket chokolade drysses ovenpå.

sae xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.010 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 12 g 21%
Kulhydrat 30 g 50%
Fedt 5 g 18%
Alkohol 4 g 11%

Sæson for friske jordbær er maj - august.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des129.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.