nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Jordbærdessert

8 stk Ladyfingers (Savoiardi)
2 spsk hvid portvin

100 g light flødeost
1 spsk sukker
1 dl syrnet fløde
½ stang vanille

200 g friske jordbær
3 spsk sukker

4 Ladyfingers lægges i en form, som passer i størrelsen, med glasursiden nedad, og dryppes med 1 spsk hvid portvin.

Flødeosten røres med sukker, syrnet fløde og korn fra vanillen til det er jævnt, hvorefter det halve af cremen kommes i formen.

Halvdelen af jordbærrene skæres i skiver og fordeles ovenpå cremen i et jævnt lag. De andre 4 Ladyfingers lægges over jordbærrene med glasursiden nedad og dryppes med 1 spsk hvid portvin. Den resterende creme fordeles ovenpå, og formen stilles til side og trækker 3-4 timer.

Den anden halvdel af jordbærrene blendes med sukker og hældes over ved servering.

sae xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.213 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 10 g 14%
Kulhydrat 40 g 57%
Fedt 7 g 23%
Alkohol 2 g 6%

Sæson for friske jordbær er maj - august.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des133.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.