nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Jordbær-hindbær dessert

100 g makroner
½ dl hedvin

75 g frosne jordbær
75 g frosne hindbær
2 spsk sukker

1¼ dl piskefløde

100 g frosne hindbær
2 spsk sukker

Makronerne knuses, lægges i en skål, overhældes med hedvin (portvin, sød sherry eller marsala) og trækker i 30 minutter.

Frosne hindbær og jordbær kommes i kogende vand, koges i 1-2 minutter, afdryppes og blendes med sukker og makroner.

Fløden piskes og vendes med bærrene, hvorefter blandingen kommes i portionsglas og stilles i køleskabet i 30 minutter.

Frosne hindbær kommes i kogende vand, koges i 1-2 minutter, afdryppes, blendes med sukker og passeres gennem en sigte.

fru xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.431 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 3 g 2%
Kulhydrat 80 g 56%
Fedt 24 g 37%
Alkohol 4 g 5%

Kogning af bærrene beskytter mod smitte fra Norovirus, som kan give Roskildesyge. Læs mere om Norovirus på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Piskefløden kan uden problemer erstattes med et alternativt produkt som f.eks. Cremefine 21% eller Oma til piskning og mad 26%. Energi indholdet ovenfor er beregnet for piskefløde.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des135.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.