nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Jordbæris

150 g frosne jordbær
4 spsk sukker
1 dl piskefløde
¾ dl syrnet fløde

Jordbærrene kommes i kogende vand, koges i 1-2 minutter, afdryppes og blendes med sukker. Halvdelen tages fra til sovs. Den anden halvdel blandes med syrnet fløde og vendes med pisket fløde, hvorefter blandingen hældes i en form og stilles i fryseren i 3-4 timer. Skal omrøres nogle gange under indfrysningen.

Isen tages ud af fryseren og stilles i køleskabet 20-30 minutter før servering. Fordeles i portionsglas og overhældes med sovsen.

iss xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.454 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 3 g 3%
Kulhydrat 32 g 38%
Fedt 23 g 59%
Alkohol 0 g 0%

Kogning af bærrene beskytter mod smitte fra Norovirus, som kan give Roskildesyge. Læs mere om Norovirus på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des144.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.