nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kathrineblommekage

300 g blommer
1 dl vand
4 spsk sukker
½ dl mandelsplitter

2 dl kaffefløde
½ stang vanille
2 bg past. helæg
3 spsk sukker

2½ dl ylette eller yoghurt naturel
1½ spsk ahornsirup eller akaciehonning

Blommerne skylles, udstenes og skæres i passende små stykker. Vand og sukker bringes i kog og blommerne koges knap møre, hvorefter de tages op, afdryppes og lægges i et smurt ovnfast fad. Mandelsplitter drysses over.

Fløden koges med flækket vanille. Æg og sukker piskes sammen i en skål. Lidt af den kogende fløde tilsættes, og æggene hældes i gryden. Varmes til kogepunktet, men må ikke koge. Vanillestangen tages op, cremen hældes over blommerne, og fadet stilles i ovnen ved 175° i 45 minutter, hvorefter det tages ud og stilles til afkøling ½-1 time.

Ylette/yoghurt naturel afdryppes et par timer i et kaffefilter, røres med ahornsirup eller akaciehonning, og serveres til kagen.

fru xdessert dessertcreme
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.434 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 20 g 14%
Kulhydrat 72 g 50%
Fedt 23 g 36%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for at afdryppe ylette eller yoghurt naturel kan den halve mængde græsk yoghurt 2% anvendes.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des146.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.