nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Vanillebudding

¼ stang vanille
2½ dl kaffefløde
2½ spsk majsstivelse
2 spsk sukker
1 bg past. æggeblommer
1¼ dl mælk

1 spsk mandelsplitter

1 dl dessert kirsebær
1 dl kirsebærlage
1 tsk kartoffelmel
¼ dl vand

Vanille flækkes og koges med fløden. Majsstivelse, sukker, æggeblommer og mælk piskes sammen i en skål. Den kogende fløde tilsættes under piskning, hvorefter det hældes tilbage i gryden og varmes op under piskning til det jævner.

Gryden tages fra varmen, vanillestangen fjernes og mandelsplitter tilsættes. Buddingen hældes i en skål, afkøles, og stilles i køleskabet i 3-4 timer.

Dessert kirsebær med lage varmes i en gryde. Kartoffelmel udrøres i koldt vand og tilsættes hvorefter sovsen opvarmes til kogepunktet.

div xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.119 kJ Gul smiley
Rød smiley
Protein 11 g 9%
Kulhydrat 68 g 55%
Fedt 20 g 36%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for kirsebærsovs kan buddingen serveres med Amarena kirsebær som vist på billedet.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des148.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.