nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fersken melba

1 frisk fersken

1 dl vand
½ dl sukker
¼ stang vanille

100 g frosne hindbær
2 spsk sukker

200 g vanilleis

Ferskenen dyppes i kogende vand og flås, hvorefter den halveres og stenen fjernes.

Vand, sukker koges sammen, flækket vanille tilsættes og ferskenen koges heri et par minutter, hvorefter den afkøles i lagen.

Frosne hindbær kommes i kogende vand, koges i 1-2 minutter, afdryppes, blendes med sukker og passeres gennem en sigte.

Vanilleisen fordeles i portionsglas. De halve ferskener lægges ovenpå, og hindbærpuréen hældes over.

fru xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.614 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 5 g 5%
Kulhydrat 65 g 68%
Fedt 11 g 27%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen er for vanilleis med et fedtindhold på 11 g pr. 100 g is.

Kogning af bærrene beskytter mod smitte fra Norovirus, som kan give Roskildesyge. Læs mere om Norovirus på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des150.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.