nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Abrikoskage

125 g abrikoser fra dåse

1 bg past. helæg
½ dl sukker
2 spsk flydende margarine
1 spsk mælk
¾ dl hvedemel
½ tsk bagepulver

2½ dl ylette eller yoghurt naturel
1½ spsk ahornsirup eller akaciehonning

Abrikoserne afdryppes i en sigte. En 0,9 liters engangs aluform smøres med margarine og drysses i bunden med lidt sukker, hvorefter abrikoserne lægges i formen med den buede side opad.

Æg og sukker piskes sammen, margarine og mælk tilsættes. Mel blandes med bagepulver og røres i. Dejen hældes over abrikoserne og kagen bages midt i ovnen i 35 minutter ved 175°.

Ylette/yoghurt naturel afdryppes et par timer i et kaffefilter, røres med ahornsirup eller akaciehonning, og serveres til kagen.

kag xdessert dessertcreme
Klik for større billede
Energi pr. person: 902 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 6 g 12%
Kulhydrat 27 g 51%
Fedt 9 g 37%
Alkohol 0 g 0%

Opskriften er til to eller fire personer efter behag. Energiberegningen er for fire personer.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende abrikoser fra dåse.

I stedet for at afdryppe ylette eller yoghurt naturel kan den halve mængde græsk yoghurt 2% anvendes.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des152.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.