nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Clafoutis

1 bg past. helæg
1 dl mælk
1¼ dl hvedemel
1 knsp salt
¼ dl sukker
150 g friske kirsebær
3 spsk kirsebærvin

¼ dl sukker

Æg røres med mælk. Mel, salt og sukker blandes, og væsken røres i lidt ad gangen.

Kirsebærrene udstenes, f.eks med en hårnål, og tilsættes sammen med kirsebærvin, hvorefter dejen hældes i en smurt 0,9 liters engangs aluform. Sukker drysses over, og kagen bages 1-1¼ time ved 175°.

sae xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.456 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 9 g 11%
Kulhydrat 61 g 72%
Fedt 4 g 10%
Alkohol 3 g 7%

Sæson for friske kirsebær er juli - august.

Clafoutis bliver bedst med friske kirsebær, men kan også tilberedes med godt afdryppede dessert kirsebær.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des159.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.