nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Moccatrifli

1 bg past. æggeblommer
1½ spsk sukker
2 tsk majsstivelse
1 dl mælk
½ spsk pulverkaffe
½ tsk kakao

10 makroner
2 spsk hedvin

¾ dl piskefløde
1 spsk chokolade moccabønner
½ spsk mandelsplitter

Æggeblommer, sukker, majsstivelse, mælk, pulverkaffe og kakao piskes sammen i en tykbundet gryde. Opvarmes under piskning til cremen jævner, hvorefter gryden tages af komfuret. Lidt sukker drysses over, og cremen stilles til afkøling.

Makronerne knuses groft og fordeles i portionsglas. Hedvin (portvin, sød sherry eller marsala) hældes over og trækker 1-2 timer.

Fløden piskes, røres med den afkølede creme og fordeles i portionsglassene. Moccabønner og mandelsplitter drysses ovenpå.

div trifli xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.961 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 8 g 7%
Kulhydrat 50 g 43%
Fedt 24 g 47%
Alkohol 2 g 3%

Piskefløden kan uden problemer erstattes med et alternativt produkt som f.eks. Cremefine 21% eller Oma til piskning og mad 26%. Energi indholdet ovenfor er beregnet for piskefløde.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des168.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.