nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Mandelrand

¾ dl sukker
1½ spsk flydende margarine
½ bg past. æggeblommer
1 dl hele mandler
1 spsk rasp
1½ spsk kaffefløde
½ bg past. æggehvider

1 tsk flydende margarine
2 tsk rasp

100 g frosne hindbær
2 spsk sukker

150 g vanilleis

Sukker røres godt med margarine og æggeblomme. Mandlerne hakkes fint i køkkenmaskinen eller med en stavblender og tilsættes sammen med rasp og kaffefløde. Æggehvide piskes og vendes i dejen.

En 0,5 liters engangs aluform smøres med margarine og drysses med rasp. Dejen hældes i formen, som derefter bages ved 175° i 40 minutter.

Frosne hindbær kommes i kogende vand, koges i 1-2 minutter, afdryppes, blendes med sukker og passeres gennem en sigte.

Serveres med vanilleis.

kag xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.734 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 12 g 7%
Kulhydrat 72 g 45%
Fedt 34 g 48%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen er for vanilleis med et fedtindhold på 11 g pr. 100 g is.

Kogning af bærrene beskytter mod smitte fra Norovirus, som kan give Roskildesyge. Læs mere om Norovirus på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des173.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.