nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Romfromage

1 bg past. æggeblommer
1½ spsk sukker
1 dl mælk
1 spsk mandelsplitter

1 blad husblas
1 spsk rom

1 dl piskefløde

Æggeblommer piskes med sukker. Mælken bringes i kog, gryden tages af komfuret, hvorefter æggemasse og mandelsplitter tilsættes. Blandingen varmes så op under piskning til lige under kogepunktet, inden gryden igen tages af komfuret.

Husblas udblødes 5 minutter i koldt vand og smeltes derefter i den varme blanding. Rom tilsættes og blandingen stilles i køleskabet 15-20 minutter til den begynder at stivne.

Fløden piskes og vendes med blandingen som derefter fordeles i portionsglas og stilles i køleskabet 2-3 timer.

frm xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.526 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 7 g 8%
Kulhydrat 16 g 18%
Fedt 28 g 68%
Alkohol 3 g 6%

Piskefløden kan uden problemer erstattes med et alternativt produkt som f.eks. Cremefine 21% eller Oma til piskning og mad 26%. Energi indholdet ovenfor er beregnet for piskefløde.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des179.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.