nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Blommetrifli

250 g blommer
3 spsk sukker
2 spsk vand

10 makroner
2 spsk hedvin

2 dl græsk yoghurt 2%

1 bg past. æggeblommer
1½ spsk sukker
1 dl mælk
½ stang vanille

Blommerne skylles, udstenes, skæres i passende små stykker og koges i en gryde uden låg med vand og sukker til de er møre. Stilles til side og afkøles.

Makronerne knuses groft og fordeles i portionsglas. Hedvin (portvin, sød sherry eller marsala) hældes over og trækker 1-2 timer.

Vand hældes fra blommerne, de blandes med græsk yoghurt og fordeles over makronerne.

Æggeblommer røres med sukker, tilsættes mælk og vanillekorn og varmes derefter op under piskning til det tykner. Afkøles let, og kommes derefter øverst i portionsglassene.

Afkøles inden servering.

fru trifli xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.631 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 12 g 13%
Kulhydrat 60 g 62%
Fedt 9 g 21%
Alkohol 2 g 4%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des186.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.