nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Jordbær med marengs

50 g mørk chokolade
1 tsk flydende margarine
3-4 spsk kaffefløde

250 g friske jordbær
12 små marengs
1 dl piskefløde
150 g vanilleis

2 spsk mandelsplitter

Chokoladen smeltes i en gryde ved svag varme, margarine og fløde tilsættes og røres sammen med chokoladen.

Jordbær i kvarte fordeles på isassietter eller deserttallerkener blandet med marengs og vanilleis. Fløden piskes og kommes over. Chokoladesovs hældes på, og mandelsplitter drysses øverst.

sae xdessert
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.938 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 9 g 5%
Kulhydrat 66 g 38%
Fedt 44 g 57%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen er for vanilleis med et fedtindhold på 11 g pr. 100 g is.

Piskefløden kan uden problemer erstattes med et alternativt produkt som f.eks. Cremefine 21% eller Oma til piskning og mad 26%. Energi indholdet ovenfor er beregnet for piskefløde.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/dessert/des189.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.