nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Lammegryde med hvide bønner

125 g hvide bønner

300 g lammebov
1 løg
½ spsk flydende margarine
1½ dl hønsebouillon
½ persillerod eller pastinak
2-3 gulerødder
2 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg

1 dåse hele tomater

2 stk brød

Bønnerne skylles og lægges i blød natten over i koldt vand. Udblødningsvandet kasseres og bønnerne koges 1½ time i frisk vand, hvorefter de afdryppes i en sigte.

Lammebov i terninger brunes i en gryde i margarine sammen med hakket løg. Bouillon, persillerod i terninger, gulerødder i skiver, tomatpuré, presset hvidløg, bønner, salt og peber tilsættes og koges under låg ved svag varme i 1¼ time.

Dåsetomaterne skæres i mindre stykker og tilsættes sammen med lidt af væden de sidste par minutter af kogetiden.

Serveres med brød.

lam xdiverse
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.383 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 51 g 26%
Kulhydrat 86 g 43%
Fedt 28 g 31%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Fedtenergi procenten vil blive lavere end vist ovenfor, hvis overflødigt fedt skæres fra, når lammeboven udskæres i terninger.

Vær opmærksom på, at tilberedningen af denne ret skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/diverse/div110.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.