nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Lever med timian

400 g kartofler

300 g kalvelever i skiver
2 tsk flydende margarine
½ dl tør vermouth
¾ dl kaffefløde
1 tsk majsstivelse
½ tsk timian
½ fed hvidløg

150 g grønne bønner

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Lever skiverne steges 3-5 minutter på hver side i margarine, drysses med salt og peber og tages af panden. Vermouth, fløde udrørt med majsstivelse, timian og presset hvidløg kommes så på panden og koges nogle minutter, inden sovsen smages til med salt og peber.

Bønnerne kommes i kogende vand med salt og koges 6-7 minutter for friske og 2-3 minutter for frosne bønner.

idm xdiverse
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.134 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 36 g 29%
Kulhydrat 54 g 43%
Fedt 13 g 23%
Alkohol 3 g 5%

Brug friske grønne bønner i stedet for frosne, hvis det er muligt. Stilk og spids nippes af bønnerne, en eventuel ribbe fjernes, hvorefter bønnerne koges 7 minutter i vand med salt.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/diverse/div118.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.