nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Lam Bourgignon

50 g bacontern
½ løg
½ fed hvidløg
2-3 gulerødder
300 g lammebov

1½ dl rødvin
½ spsk tomatkoncentrat
125 g champignon

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

2 spsk hakket persille

Bacontern svitses i en gryde. Hakket løg, hvidløg og gulerod i skiver tilsættes og svitses nogle minutter inden lammebov i terninger brunes.

Rødvin og tomatkoncentrat kommes i gryden, der krydres med salt og peber og retten koges under låg ved svag varme 1¼ time. Champignon i skiver koges med de sidste 5 minutter. Sovsen kan eventuelt jævnes med lidt sovsejævner, hvis den er for tynd.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Hakket persille drysses over ved servering.

lam xdiverse kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.026 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 41 g 23%
Kulhydrat 62 g 35%
Fedt 28 g 35%
Alkohol 7 g 7%

Fedtenergi procenten vil blive lavere end vist ovenfor, hvis overflødigt fedt skæres fra, når lammeboven udskæres i terninger.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/diverse/div120.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.