nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Pølser med cherrytomater

400 g kartofler
1 fed hvidløg
½ løg
1 knsp reven muskatnød
75 g reven emmentaler
¾ dl mælk

1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
250 g cherrytomater
1 knsp basilikum
1-1½ tsk balsamicoeddike

2 kålpølser á 80 g
1 tsk olivenolie

Kartofler i tynde skiver lægges lagvis med løgringe, hakket hvidløg og lidt reven emmentaler i et smurt ovnfast fad. Lagene krydres med salt, peber og reven muskatnød. Den resterende emmentaler fordeles øverst. Mælk hældes i fadet, det dækkes med folie, og stilles i ovnen ved 200° i 40 minutter og yderligere 20 minutter uden folie.

Hakket skalotteløg og hvidøg svitses i olivenolie et par minutter. Cherrytomater halveres, tilsættes, og koges under låg ved svag varme i 20 minutter, hvorefter de smages til med basilikum, eddike, salt og peber.

Pølserne steges i olivenolie 3 minutter på hver side ved middel varme.

pol xdiverse kartoffelgratin dauphinois krydrede cherrytomater
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.992 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 29 g 17%
Kulhydrat 55 g 31%
Fedt 41 g 52%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen er for pølser med et fedtindhold på 23 g pr. 100 g pølse.

Pølserne skal koges inden tilberedningen, hvis dette fremgår af emballagen.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/diverse/div138.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.