nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Risotto med røget mørbrad

125 g champignon
1 tsk citronsaft

½ rødløg
½ fed hvidløg
1 spsk olivenolie
8 soltørrede tomater
2 dl arborio risottoris
1 dl hvidvin
5 dl hønsebouillon

2 spsk reven parmesan
1 spsk hakket persille

125 g røget mørbrad

Champignon i strimler svitses på en tør pande. Citronsaft tilsættes og vendes hurtigt med champignonerne som derefter tages op og stilles til side.

Hakket rødløg og hvidløg svitses nogle minutter i olivenolie. Risene tilsættes og røres til olien er opsuget. Så kommes hakkede soltørrede tomater og hvidvin i gryden og koges under omrøring til vinen er kogt væk. Bouillon tilsættes så med 1 dl ad gangen og risene koges under fortsat omrøring til væden er opsuget, hvorefter yderligere bouillon tilsættes. 4-4½ dl bouillon vil sædvanligvis være passende. Den samlede kogetid skal være lidt under 20 minutter.

Når risene er færdigkogte drysses parmesan i gryden og smeltes. Til sidst kommes champignon og hakket persille i gryden og blandes med risene.

Røget mørbrad skæres i skiver og serveres til risottoen.

rio xdiverse
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.594 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 26 g 17%
Kulhydrat 88 g 58%
Fedt 13 g 20%
Alkohol 5 g 5%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/diverse/div146.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.