nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Risotto med kylling og bacon

1 stk kyllingefilet
2 tsk olivenolie

50 g bacontern

½ løg
½ fed hvidløg
2 tsk olivenolie
2 dl arborio risottoris
1 dl hvidvin
5 dl hønsebouillon

75 g frosne ærter

2 spsk reven parmesan

Kyllingefilet steges i margarine 7-8 minutter på hver side, krydres med salt og peber og skæres i 1 cm terninger

Bacontern svitses til baconen er ved blive sprød.

Olivenolie kommes i gryden og hakket løg og hvidløg svitses i nogle minutter, hvorefter risene tilsættes og røres rundt til olien er opsuget. Så kommes hvidvin i gryden og risene koges under omrøring til vinen er kogt væk. Bouillon tilsættes så med 1 dl ad gangen, og risene koges under fortsat omrøring, til væden er opsuget, hvorefter yderligere bouillon tilsættes. 4-4½ dl bouillon vil sædvanligvis være passende. Den samlede kogetid skal være lidt under 20 minutter.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

Når risene er færdigkogte kommes ærter, kyllingefilet og parmesan i gryden og varmes indtil parmesanen er smeltet.

rio xdiverse
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.755 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 28 g 17%
Kulhydrat 77 g 48%
Fedt 22 g 30%
Alkohol 5 g 5%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/diverse/div147.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.