nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Risotto med krebsehaler

½ rødløg
½ fed hvidløg
¼ stilk blegselleri
1 spsk olivenolie
2 dl arborio risottoris
1 dl tør vermouth
5 dl hønsebouillon

200 g grønne asparges
100 g frossen hel spinat
1 bæger krebsehaler á 170 g netto
½ spsk citronsaft

Hakket rødløg og hvidløg samt blegselleri i tynde skiver svitses nogle minutter i olivenolie. Risene tilsættes og røres til olien er opsuget. Så kommes vermouth i gryden og koges under omrøring til den er kogt væk. Bouillon tilsættes så med 1 dl ad gangen og risene koges under fortsat omrøring til væden er opsuget, hvorefter yderligere bouillon tilsættes. 4-4½ dl bouillon vil sædvanligvis være passende. Den samlede kogetid skal være lidt under 20 minutter.

De grønne asparges skylles grundigt og den nederste træede ende brækkes af. De skæres så i 2 cm store stykker og koges 1½-2 minutter i vand med salt, indes de afdryppes i en sigte.

Spinaten optøs, trykkes fri for væde, hakkes groft og blandes med risene sammen med asparges, krebsehaler og citronsaft og varmes et øjeblik.

rio xdiverse
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.445 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 26 g 18%
Kulhydrat 83 g 58%
Fedt 10 g 16%
Alkohol 7 g 8%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/diverse/div148.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.