nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Risotto med skinke og broccoli

½ løg
1 fed hvidløg
5 forårsløg
1 spsk olivenolie
2 dl arborio risottoris
1 dl tør vermouth
5 dl hønsebouillon

150 g broccoli
¼ tsk timian
150 g skinketern
2 spsk reven parmesan

Hakket løg, hvidløg og forårsløg i tynde skiver svitses nogle minutter i olivenolie. Risene tilsættes og røres til olien er opsuget. Så kommes vermouth i gryden og koges under omrøring til vinen er kogt væk. Bouillon tilsættes så med 1 dl ad gangen og risene koges under fortsat omrøring til væden er opsuget, hvorefter yderligere bouillon tilsættes. 4-4½ dl bouillon vil sædvanligvis være passende. Den samlede kogetid skal være lidt under 20 minutter.

Broccoli deles i meget små buketter, kommes i en gryde og koges i 5 minutter, hvorefter den afdryppes og tilsættes risene sammen med timian, skinketern og parmesan.

rio xdiverse
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.617 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 26 g 17%
Kulhydrat 86 g 56%
Fedt 13 g 19%
Alkohol 7 g 8%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/diverse/div149.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.