nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med grønsager

2 stk laksefilet uden skind og ben
1 spsk olivenolie
½ spsk citronsaft
½ fed hvidløg
Herbes de Provence

125 g champignon
½ grøn peberfrugt
½ rød peberfrugt
½ squash
½ spsk olivenolie

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

Laksen lægges i et fad. Olivenolie, citronsaft, presset hvidløg og Herbes de Provence røres sammen og hældes over, hvorefter laksen stilles i køleskabet i 30 minutter. Stykkerne vendes når halvdelen af tiden er gået.

Champignon i skiver, peberfrugter og squash i små terninger svitses i olivenolie 5 minutter. Krydres med salt og peber og kommes i bunden af et ovnfast fad. Laksen lægges ovenpå, og marinaden hældes ved, hvorefter fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 15 minutter.

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.591 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 34 g 23%
Kulhydrat 59 g 38%
Fedt 27 g 39%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk103.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.