nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med dampede grønsager

250 g kartofler

1 dl hønsebouillon
1 dl mælk
1 spsk citronsaft
1 tsk estragon
½ dl vand
1 spsk majsstivelse

250 g broccoli
250 g gulerødder
1 dl vand
2 tsk flydende margarine

1 dl vand
½ tsk salt
2 peberkorn
½ laurbærblad
300 g fisk

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Bouillon, mælk, citronsaft og estragon kommes i en gryde og koges i 10 minutter. Vand udrørt med majsstivelse tilsættes, og sovsen koges et par minutter.

Broccoli i meget små buketter og gulerødder i terninger dampes 15 minutter i vand med margarine, salt og peber. Vandet hældes fra og grønsagerne røres i sovsen.

Vand tilsat salt, peberkorn og laurbærblad bringes i kog i en gryde. Fisken lægges i gryden og dampes under låg i 4-6 minutter, afhængig af tykkelse.

fsk xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.798 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 40 g 38%
Kulhydrat 49 g 46%
Fedt 8 g 16%
Alkohol 0 g 0%

Billedet viser retten tilberedt med skærising.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk105.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.