nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med grønsager

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

½ gul peberfrugt
1 gulerod
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
½ dl tør vermouth
½ dåse hakkede tomater
½ tsk timian

300 g fisk

150 g grønne bønner

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

Peberfrugt og gulerod i små terninger og fint hakket hvidløg svitses i olivenolie i 2 minutter, hvorefter vermouth, tomater, timian, salt og peber tilsættes og sovsen bringes i kog.

Fisken udskæres i passende stykker, drysses med salt, lægges i sovsen og dampes under låg ved svag varme i 5-6 minutter.

Bønnerne kommes i kogende vand med salt og koges 6-7 minutter for friske og 2-3 minutter for frosne bønner.

fsk xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.048 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 38 g 31%
Kulhydrat 67 g 55%
Fedt 5 g 10%
Alkohol 2 g 4 %

Denne ret kan tilberedes med filet af torsk, sej, kuller og andre torskefisk. Også de forskellige mere eller mindre eksotiske fisk såsom pangasius, Alaska pollack, victoriafisk og hoki er velegnede.

Billedet viser retten tilberedt med Alaska pollack.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk106.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.