nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Røget makrel i fad

350 g små kartofler

1 røget makrel
3 spsk klippet dild

2 bg past. helæg
1½ dl mælk

2 dl ylette
1 skalotteløg
2 spsk hakket persille
3 tomater

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles, hvorefter de skæres i skiver.

Makrellen befries for skind og ben, deles i mindre stykker og lægges i et smurt ovnfast fad blandet med kartoflerne. Dild drysses over og det krydres med salt og peber.

Æggene piskes med mælk og hældes i fadet, som så stilles i ovnen ved 200° i 30 minutter uden låg.

Ylette afdryppes i et kaffefilter i et par timer, røres med hakket skalotteløg og persille, tilsmages med salt og peber, og serveres med tomater i skiver.

mak xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.718 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 38 g 24%
Kulhydrat 48 g 30%
Fedt 33 g 46%
Alkohol 0 g 0%

Makrel hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk109.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.