nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Salat med røget makrel

300 g små kartofler

200 g icebergsalat
100 g agurk
100 g radiser
2 hårdkogte æg
1 spsk olivenolie
½ tsk citronsaft
1 spsk klippet purløg

1 røget makrel

2 stk brød

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles, hvorefter de skæres i skiver.

Kartofler, salat i strimler, agurk i terninger og radiser i skiver blandes i en skål. Olivenolie og citronsaft røres sammen, krydres med salt og peber, og vendes i salaten, som derefter drysses med purløg. De hårdkogte æg skæres i kvarte og lægges øverst.

Makrellen befries for skind og ben, deles i mindre stykker, og serveres til salaten sammen med brød.

mak xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.022 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 34 g 19%
Kulhydrat 62 g 35%
Fedt 37 g 46%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Makrel hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk112.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.