nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med squash og aubergine

1 rødløg
½ squash
½ aubergine
½ spsk olivenolie
½ fed hvidløg
1 tsk Herbes de Provence
¾ dl hønsebouillon
½ spsk tomatkoncentrat

2 tomater
300 g fisk
1 tsk olivenolie

400 g små kartofler
2 tsk flydende margarine

Løg og squash i halve skiver og aubergine i terninger svitses et par minutter i olivenolie i en gryde. Hakket hvidløg, Herbes de Provence, bouillon, tomatkoncentrat, salt og peber tilsættes og grønsagerne koges ved svag varme i 15 minutter inden de hældes i et smurt ovnfast fad.

Tomaterne skoldes, flås, skæres i både, og kommes i fadet. Fisken lægges ovenpå grønsagerne, dryppes med olivenolie og drysses med salt, hvorefter fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 10-15 minutter.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles, hvorefter de skæres i skiver og brases i margarine ved god varme i 10 minutter. Skal vendes ofte og drysses med salt inden servering.

fsk xfisk brasede kartofler
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.051 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 36 g 30%
Kulhydrat 54 g 45%
Fedt 14 g 25%
Alkohol 0 g 0%

Denne ret kan tilberedes med filet af torsk, sej, kuller og andre torskefisk. Også de forskellige mere eller mindre eksotiske fisk såsom pangasius, Alaska pollack, victoriafisk og hoki er velegnede.

Billedet viser retten tilberedt med torskeloin.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk115.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.