nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Laks med karrygrønsager

3 gulerødder
½ stilk blegselleri
½-1 fennikel
½ spsk flydende margarine
1 tsk karry
1 dl fiskebouillon
½ dl kaffefløde
2 stk laksefilet uden skind og ben
1 tsk citronsaft

300 g kartofler

1 spsk klippet dild

Gulerødder og blegselleri i tynde skiver og fennikel i strimler steges 10 minutter i en sauterpande i margarine med karry. Fiskebouillon og fløde tilsættes og koges op. Laksestykkerne lægges ovenpå, dryppes med citronsaft, og krydres med salt og peber. Låg lægges på sauterpanden og laksefileterne dampes ved svag varme i ca. 8 minutter.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Klippet dild drysses over ved servering.

lks xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.056 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 31 g 26%
Kulhydrat 44 g 36%
Fedt 20 g 38%
Alkohol 0 g 0%

Laks hører til de fede fisk, som betyder, at fedtenergi procenten i retten bliver forholdsvis høj, men som til gengæld er rig på de vigtige flerumættede fedtsyrer.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk118.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.