nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med soltørrede tomater og grønsager

2 porrer
2-3 gulerødder
1 stilk blegselleri
½ spsk olivenolie
6 soltørrede tomater
½ dl tør vermouth
½ dl vand
2 laurbærblade

300 g fisk

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

Porrer i tynde skiver, groft reven gulerod og fint snittet blegselleri svitses 5 minutter i olivenolie, hvorefter de hældes i et smurt ovnfast fad. Soltørrede tomater i mindre stykker kommes ved sammen med vermouth, vand og laurbærblade.

Fisken lægges ovenpå grønsagerne, det hele krydres med salt og peber, hvorefter fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 10-15 minutter.

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

fsk xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.509 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 40 g 28%
Kulhydrat 83 g 56%
Fedt 8 g 12%
Alkohol 3 g 4%

Denne ret kan tilberedes med filet af torsk, sej, kuller og andre torskefisk. Også de forskellige mere eller mindre eksotiske fisk såsom pangasius, Alaska pollack, victoriafisk og hoki er velegnede.

Billedet viser retten tilberedt med torskefilet.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk122.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.