nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med peberfrugt

½ løg
½ spsk olivenolie
1 rød peberfrugt
½ dåse hele tomater
½ dl hvidvin

300 g fisk
1 tsk citronsaft
¼ tsk timian
½ fed hvidløg

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

200 g frosne ærter

Løg i halve skiver svitses i olivenolie i nogle minutter. Peberfrugt i mindre stykker, udskårne dåsetomater uden væde og hvidvin tilsættes, hvorefter sovsen koges uden låg i 10 minutter, inden den tilsmages med salt og peber, og kommes i et smurt ovnfast fad.

Fisken skæres i passende stykker, lægges i fadet, dryppes med citronsaft, drysses med salt og timian. Hvidløg presses over, hvorefter fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 10-15 minutter.

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

fsk xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.243 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 42 g 32%
Kulhydrat 70 g 53%
Fedt 7 g 12%
Alkohol 2 g 3%

Denne ret kan tilberedes med filet af torsk, sej, kuller og andre torskefisk. Også de forskellige mere eller mindre eksotiske fisk såsom pangasius, Alaska pollack, victoriafisk og hoki er velegnede.

Billedet viser retten tilberedt med lyssejfilet.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hele tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk125.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.