nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Rødspættefilet med champignon

½ rødløg
½ spsk flydende margarine
125 g champignon
1½ dl hvidvin
300 g rødspættefilet

½ tsk hvedemel
½ spsk flydende margarine
1 bg past. æggeblommer
2 spsk hakket persille

400 g kartofler

200 g frosne ærter

Hakket løg svitses 5 minutter i margarine i en gryde. Champignon i skiver tilsættes og svitses et par minutter. Hvidvin hældes ved, hvorefter fisken lægges i gryden og dampes under låg i 5 minutter. Fisken tages op, lægges i et ovnfast fad, og drysses med salt.

Mel udrøres med margarine og kommes i sovsen, som derefter koges op og smages til med salt og peber. Gryden tages af komfuret, æggeblommer og hakket persille tilsættes. Sovsen hældes i fadet, så den dækker fileterne, hvorefter fadet stilles i ovnen i 10 minutter ved 200°.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

rod xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.435 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 43 g 30%
Kulhydrat 54 g 37%
Fedt 15 g 24%
Alkohol 7 g 9%

Denne ret kan også tilberedes med skrubbe, ising eller anden fladfisk.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk127.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.