nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Fisk med kartofler og porrer

200 g små kartofler

300 g fisk
½ tsk citronsaft
¼ tsk reven muskatnød

1 porre
1 spsk flydende margarine
1½ spsk hvedemel
2 dl mælk
1 spsk rasp

2 stk brød

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles, hvorefter de skæres i skiver.

Kartoflerne kommes i et smurt ovnfast fad. Fisken skæres i passende stykker og lægges ovenpå, dryppes med citronsaft og krydres med reven muskatnød.

Porre i tynde skiver svitses nogle minutter i margarine i en gryde. Mel drysses over, mælk røres i, og stuvningen koges i 7-8 minutter, inden den smages til med salt og peber og hældes i fadet.

Rasp drysses over og fadet stilles i ovnen ved 200° i 10-15 minutter.

Serveres med brød.

fsk xfisk
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.301 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 42 g 31%
Kulhydrat 70 g 52%
Fedt 10 g 17%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Denne ret kan tilberedes med filet af torsk, sej, kuller og andre torskefisk. Også de forskellige mere eller mindre eksotiske fisk såsom pangasius, Alaska pollack, victoriafisk og hoki er velegnede.

Billedet viser retten tilberedt med torskefilet.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/fisk/fisk129.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.